Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Η ΚΑΣΙΔΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ




Την Λιάνα την Κανέλλη  προσωπικά την αντιπαθούσα.
Όχι βέβαια για τις πολιτικές της απόψεις, που είναι σεβαστές και μάλιστα θα έλεγα πως είναι η μόνη από το κόμμα της που πετυχαίνει να τις περνάει στους τηλεθεατές χωρίς να χρησιμοποιεί ποτέ την συνήθη ξύλινη γλώσσα των ομοϊδεατών της.
Δεν την συμπαθούσα  γιατί αρκετές φορές στο παρελθόν ήταν η μοναδική που κατά προκλητικό τρόπο κάπνιζε όταν εμφανιζόταν στην τηλεόραση, αδιαφορώντας τόσο για τους συνομιλητές της που πιθανώς να τους ενοχλούσε ο καπνός ,όσο κυρίως για το μήνυμα  που πέρναγε σε  άτομα ιδίως νεώτερης ηλικίας, που είναι ευεπίφορα στην μίμηση.
Όμως μετά την πρόσφατη εικόνα που είδαμε στις τηλεοράσεις με το υποκείμενο της Χρυσής Αυγής που την γρονθοκόπησε,της έβγαλα το καπέλο, γιατί  αντέδρασε αυτόματα στην επίθεση του γελοίου ελληναρά στην άλλη κυρία του πάνελ, με το κόμμα μάλιστα της οποίας η ίδια βρίσκεται σε έντονη αντιπαράθεση.
Αντέδρασε όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος όταν βλέπει να εξασκείται απροκάλυπτη βία απέναντι σε κάποιο άλλο άνθρωπο.
Σημειολογικά δε η αυθόρμητη αντίδραση να κτυπήσει με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ το κασιδιασμένο πρόσωπο του φασισμού δεν θα μπορούσε να το σκεφτεί ούτε ο πιο ευφάνταστος σκηνοθέτης!
Δυστυχώς όμως η φυσιολογική αντίδραση της Λιάνας Κανέλλη απέναντι στην ωμή φασιστική βία, που την εξιλέωσε στα μάτια μου για όλα τα τσιγάρα που έχει καπνίσει στην τηλεόραση, δεν είναι πάντα το ίδιο αυτονόητη για όλους .
Πολλές φορές έχουμε γίνει μάρτυρες  στο γεγονός  όταν η βία προέρχεται από αριστερά αυτή να θεωρείται δικαιολογημένη και μάλιστα να επαινείται.
Όπως έγραφα στις 1-9-09 όταν φοιτητές έκτιζαν την πόρτα του αντιπρύτανη του πανεπιστήμιου τους, ως μάρτυρας υπεράσπισης στο δικαστήριο εμφανίστηκε ο καθηγητής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, ο οποίος ,σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματοςεπαίνεσε τη στάση των φοιτητών οι οποίοι υπερασπίστηκαν το δημόσιο χαρακτήρα του πανεπιστημίου!
Τα ίδια έγραφα και στις 16-4-11 μετά από επιθέσεις "αγανακτισμένων" κατά του Κακλαμάνη, του Πάγκαλου, του Χατζηδάκη, του Λοβέρδου κτλ και έκανα την σύγκριση με τις επιθέσεις που δεχόταν προδικτατορικά η αριστερά από τους παρακρατικούς της δεξιάς. Και τότε πολλοί είχαν βρεθεί να δικαιολογήσουν αυτές τις πράξεις,
Το τραγικό δε  είναι πως  η λογική της βίας δεν περίμενε την είσοδο της Χρυσής Αυγής στην Βουλή  για να αποκτήσει κοινοβουλευτική  εκπροσώπηση.
Όπως γράφει και ο Δ.Ψυχογιός  σε άρθρο του πριν από 8μήνες που  έχω μεταφέρει εδώ:
Ήτοι, ο «δρόµος» έχει γίνει το αυτονόητο µέσο διαπραγμάτευσης µε το κράτος κάθε οµάδας δεκαετίες τώρα. Η βία έχει γίνει πλήρως αποδεκτή – σύµφωνα µε κάποιους, υπερέχει και του Κοινοβουλίου ως χώρος έκφρασης της λαϊκής θέλησης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης, διαβάζω στο «Βήµα» online της 5.10.2011, διαφώνησε µε την άποψη του Ανδρέα Λοβέρδου ότι οι καταλήψεις υπουργείων και δηµοσίων οργανισµών «είναι η καλύτερη συνταγή και ο καλύτερος αγωγός της καταστροφής». Και αφού διευκρίνισε ότι «µικρές είναι ακόµη οι αντιδράσεις, αν αναλογιστούμε το τι γίνεται», πρότεινε να µη λειτουργεί η Βουλή όταν «ο λαός απεργεί».
Όταν δε πετάχτηκαν γιαούρτια στον Νταλάρα, είχα γράψει πως : Πριν λίγα χρόνια, από προσωπική εμπειρία  συνειδητοποίησα πως το τραγικό δεν είναι η φασιστική συμπεριφορά ενός  ή λίγων ατόμων πάνω στους άλλους, αλλά η παθητική αποδοχή της από τους περισσότερους.
Στα 56 σχόλια που είχε εκείνο το ποστ, μπορεί κανείς να διακρίνει ότι για πολλούς το γιαούρτωμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν θεμιτό μέσο έκφρασης της πολιτικής μας αντίθεσης σε κάποιο άτομο χωρίς βέβαια να συνειδητοποιούν πως για υποκείμενα σαν τον Κασιδιάρη και το γρονθοκόπημα είναι το ίδιο θεμιτό.
Η Χρυσή Αυγή διαβάζουμε συχνά πως έχει κακοποιήσει αθώους μετανάστες και είμαι σίγουρος πως πολλοί , αν όχι φανερά γιατί ντρέπονται,  αλλά από μέσα τους , επικροτούν τέτοιες συμπεριφορές  που βλακωδώς θεωρούν πως θα λύσουν το πράγματι μεγάλο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.
Άλλοι επίσης, που εμφορούνται από αντιεξουσιαστικές  ιδέες, έφτασαν να δικαιολογήσουν τον θάνατο των 3 συνανθρώπων μας στην Marfin  απλά και μόνο γιατί δεν είχαν απεργήσει και  να επιχαίρουν όταν βλέπουν εικόνες αστυνομικών τυλιγμένων στις φλόγες από μολότοφ.
Γιατί λοιπόν η χθεσινή εικόνα της τηλεόρασης προκάλεσε τόση αίσθηση όταν από καιρό έχουμε εθιστεί σε σκηνές χειρότερης βίας;
Αυτό οφείλεται στο γιατί αυτή την φορά είδαμε την άσκηση βίας εναντίον δύο κυριών, ωμή, χωρίς την παραμικρή   δικαιολογία, να αντικαθιστά τα επιχειρήματα  σε ένα συνήθη διάλογο από  ένα κατηγορούμενο για ληστεία, που όμως τον είχαν επιλέξει με την ψήφο τους  14 χιλιάδες συμπολίτες μας.
Το ευτύχημα από αυτή την ιστορία είναι ότι η δολιότητα  του τηλεπαρουσιαστή να τοποθετήσει την εκρηκτική αλλά ευφυή Λιάνα, δίπλα στον πρωτόγονο και περιορισμένης αντίληψης εκπρόσωπο τύπου της Χρυσής Αυγής  είχε σαν αποτέλεσμα να αναδείξει το πραγματικό  πρόσωπο αυτής της οργάνωσης, έτσι ώστε όσοι δεν πρόσκεινται ιδεολογικά σε αυτό τον χώρο να μην έχουν πια την δικαιολογία ότι την ψηφίζουν γιατί αντιδρούν σε όλα τα άλλα κόμματα.
Τέλος η δεξιά παράταξη είχε  στον παρελθόν τον αλήστου μνήμης  Στέφανο Στεφανόπουλο που  για την απάθεια του είχε ονομαστεί  χαρακτηριστικά ως  " Ο Βούδας"
Νομίζω πως  τώρα πια με την χθεσινή εικόνα που παρουσίασε ο Πάκης Παυλόπουλος μπορεί αυτός πλέον να φέρει επάξια αυτό το προσωνύμιο!


23 σχόλια:

  1. κάποτε πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε,πέρα απ'το δικαιο της αγανάκτησης εναντιον όλων όσοι μας εφεραν σ'αυτο το χάλι,ότι οι τραμπουκισμοί μας πισωγυριζουν στο 63,και για οσους ξεχασαν ,μετά απο αντισυγκεντρωση "εθνικοφρόνων" πολιτών εναντιον συγκέντρωσης της ΕΔΑ,δολοφονηθηκε στη Θεσσαλονίκη ο Γρηγόρης Λαμπράκης...καιρός να ηρεμήσουμε,συνθηματα του τυπου "να καει,να καεί το μπουρδέλο η βουλή",κρεμάλες και προδότες και τέτοια,οδηγούν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς αυτό πιστεύω και εγώ και από καιρό προσπαθώ αγαπητέ μου να περάσω αυτό το μήνυμα.

      Διαγραφή
  2. το μόνο θετικό της ιστορίας είναι ότι αποκαλύπτει στους Ελληνες, το ύφος και τις προθέσεις αυτής της οργάνωσης για την πολιτική και τον διάλογο, που ελπίζω ότι θα κάνουν αυτούς που τους ψήφισαν να το ξανασκεφθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα πια όσοι ψηφίσουν την Χρυσή Αυγή δεν θα έχουν καμιά δικαιολογία του τύπου "τους έχω σιχαθεί όλους και γι΄αυτό τους ψήφισα" αλλά αυτοδίκαια πλέον θα μπορεί κανείς να τους αποκαλεί Κασιδιάρηδες!

      Διαγραφή
  3. Κάτσε λίγο γιατί μπερδεύτηκα. Εκτός από το Χατζηδάκη ποιος άλλος έφαγε ξύλο; Και τα γιαούρτωμα (αν αυτό εννοείς προπηλακισμό) ταυτίζεται με τα πογκρόμ κατά μεταναστών; Αυτό εννοείς ή έκανα λάθος;

    Καλησπέρα, κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς δεν διάβασες το σχετικό ποστ γιατί εκτός από τον Χατζηδάκη πέταξαν καρέκλα στον Πάγκαλο και τραυματίστηκαν 2 στην επίθεση κατά του Λοβέρδου από όπου και η σχετική φωτογραφία που έχω δημοσιεύσει.
      Αυτές είναι θεμιτές πράξεις εφ΄ όσον ήσαν αριστερής προέλευσης ενώ οι επιθέσεις την χρυσαυγιτών κατά μεταναστών αξιοκατάκριτες γιατί αυτοί είναι φασίστες;
      Αλλά και το γιαούρτωμα είναι βιαιότητα και σκέψου τι κοινωνία θα καταντήσουμε αν ο κάθε ένας πετάει ένα γιαούρτι σε όποιον δεν γουστάρει.
      Δεν υπάρχουν δημοκρατικά και φασιστικά γιαουρτώματα είναι όλα δυστυχώς φασιστικά και κατακριτέα από όπου και αν προέρχονται όπως και η κάθε βίαιη ενέργεια εναντίον οποιουδήποτε ατόμου.

      Διαγραφή
    2. Δεν τα θυμόμουν εκέινα. Προφανώς και τα καταδικάζω όπως και τον ξυλοδαρμό του Χατζηδάκη (αν και τότε ήταν αργά για δάκρυα), όπως και τώρα.
      Σχετικά με το γιαούρτωμα κλπ και την ειδοποιό διαφορά μεταξύ Χατζηδάκη και τώρα είναι ότι τα μεν προέρχονται από ανθρώπους που προέρχονται από τον κόσμο (αυθόρμητες δράσεις γενικώς), ενώ το άλλο είναι οργανωμένο. Γιατί, βλέπεις στους αριστερούς καταλογίζονται τα γιαουρτώματα και τα άλλα χωρίς αποδείξεις βεβαίως, απλά και μόνο επειδή δεν τα καταδικάζουν ρητά, ενώ τα άλλα συνοδεύονται από αποδεδειγμένα πογκρόμ, αποδεδειγμένη συνεργασία με τις αστυνομικές δυνάμεις, υπερψήφιση αποδεδειγμένη από την αστυνομία στις εκλογές κλπ.
      Δεν είναι το ίδιο πράγμα. Ξέρω διαφωνούμε. Απλά ήθελα να καταθέσω τη διαφορά μου. Καλή σου μέρα.

      Διαγραφή
    3. Σαφώς και τα πογκρόμ της ΧΑ γίνονται οργανωμένα και πολλές φορές και με την ανοχή άν όχι και με την κάλυψη αστυνομικών συμπαθούντων την οργάνωση αυτή, αν και άλλοι αστυνομικοί βέβαια συνέλαβαν την κόρη του Μιχαλολιάκου και τον υπαρχηγό του.
      Αλλά πόσο αυθόρμητες δράσεις είναι τα γιαουρτώματα από δήθεν "αγανακτησμένους" πολίτες;
      Εσύ κυκλοφορείς στον δρόμο με ένα γιαούρτι στην τσέπη για να το πετάξεις σε όποιον αντιπαθείς ΑΝ τύχει να τον πετύχεις μπροστά σου;
      Και τι θα πει απλά και μόνο επειδή δεν τα καταδικάζουν ρητά η βία είναι βία, ακόμα και σε αυτή την μορφή που έχει αρχίσει να θεωρείται και θεμιτή μάλιστα.
      Και η βία φέρνει την βία.
      Αν μου πέταγες ένα γιαούρτι και βούταγα και εγώ τότε ένα παλούκι από δίπλα μου και σου άνοιγα το κεφάλι ποιος θα έφταιγε;
      Αριστερά είναι και το ΚΚΕ αλλά ποτέ δεν έχει κατηγορηθεί για τέτοιου είδους συμπεριφορές.
      Είναι τυχαίο πως μόνο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται μονίμως;
      Τυχαίο, δεν νομίζω!

      Διαγραφή
    4. Το οργανωμένο περιλαμβάνει συντονισμό και πολλά άτομα. Σπάνια είχαμε γιαουρτώματα πολλών ατόμων. Συνήθως ήταν κάποιος, ένας, κι όχι ομάδα.

      Διαγραφή
  4. Οι Λιάνα με τις συνεχείς προσωπικές ύβρεις που απευθύνει στους συνομιλιτές της (π.χ. είσαι απόγονος μαυραγορητών) ασκεί λεκτική βία, εξίσου (κατά τη γνώμη μου) καταδικαστέα με τη φυσική βία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου απαντήσω με μια μοναδική απάντηση που πήρα όταν κάπου στα 16 μου πήγα να βάλω χέρι σε μια χαριτόβρυτη νεάνιδα:
      Με τα λόγια άρες μάρες
      με τα χέρια κουλαμάρες!

      Διαγραφή
  5. Ως λάτρης του ωραίου φύλου, αν και διάγει την τρίτη ηλικία, δεν μπορούσε η Κανέλλη να μην αντιδράσει στο κατάβρεγμα από τον Χρυσαυγίτη της νέας και ωραίας Ρένας Δούρου, κατάβρεγμα μάλιστα που της χάλασε και το μακιγιάζ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως από την εικόνα που είδαμε το μακιγιάζ φαίνεται πως ήταν αδιάβροχο οπότε φαίνεται πως έχει δίκιο ο Μιχαλολιάκος που λέει πως την έστησαν σε αυτό το αθώο και ευγενικό παιδί!

      Διαγραφή
  6. Μα και η Λιάνα το σκέφτηκε σοβαρά αυτό που έκανε; Είναι δυνατόν να μην αντιδράσει ο Κασιδιάρης όταν τον χτύπησε με τον Ριζοσπάστη;;;
    Είναι το ίδιο σα να ρίχνεις αγιασμό σε βρυκόλακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο!
      Σαν γνήσια χριστιανή που είναι έπρεπε να του προτάξει τον σταυρό που έχει στον λαιμό της!
      (Εκτός και αν έχει κανένα μενταγιόν με σφυροδρέπανο!)

      Διαγραφή
  7. Κι εγώ συμπάθησα την Κανέλλη μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον Κασιδιάρη. Συμφωνώ απολύτως και με ό,τι άλλο γράφεις, απλώς ήθελα να προσθέσω πως πήρα σήμερα τη "Δημοκρατία", λόγω προσφοράς ταινίας Χοντρού Λιγνού για την κόρη μου, και διάβασα άρθρο του Φαήλου Κρανιδιώτη που αφιερώνει δυο γραμμές για να κατηγορήσει τον Κασιδιάρη και εκατόν δύο για να βρίσει Κανέλλη και Δούρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς ήθελε να δείξει πως μπορεί να έδωσε συνέντευξη στον Αμυρά αλλά παρ΄όλα αυτά παραμένει ντούρος στην ιδεολογία του!

      Διαγραφή
  8. Όλα λίγο "σκηνοθετημένα" μου φάνηκαν.
    Π.χ Το νερό , κατά την γνώμη μου, ήταν στο πρόγραμμα, μόλις θα ανέβαινε η ένταση.
    Αυτό που δεν προέβλεψε ο ηλίθιος ήταν την αντίδραση της Λιάνας , που σαν παλιά "καραβάνα" της τηλεόρασης , δεν θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη, ίσως και από χαρακτήρα, αλλά δεν θα το μάθουμε ποτέ.....
    Με τους καλούς ηθοποιούς δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος πότε παίζουν και πότε είναι ο εαυτός τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που ήταν σκηνοθετημένο ήταν που έβαλαν την Κανέλλη δίπλα στον ανεγκέφαλο μποντιμπιλντερά γιατί εν προοιμίου ήταν γνωστό πως θα γινόταν τζέρτζελο λίαν επιθυμητό για την τηλεθέαση.
      Νερό πάντα έχουν σε αυτά τα τραπέζια γιατί όπως συνήθως ουρλιάζουν οι περισσότεροι, στεγνώνει το στόμα τους!
      Η Λιάνα πάντως δεν ήταν αυτή που ήρξατο χειρών αδίκων.

      Διαγραφή
    2. Η Κανέλλη "Ηρξατο πάντως λόγων και έργων αδίκων". Επειδή είχα δει όλη την εκπομπή (υπάρχει άλλωστε και στο you tube) νωρίτερα εχαρακτήριζε τον ανεγκέφαλο ως πελάτη μπουρδέλων (του είπε συγκεκριμένα τι ήθελες να μπεις στο μπουρδέλο την Βουλή ; για να καταναλώσεις;) και τέλος τον χτύπησε π΄ρωτη στο πρόσωπο με τον Ριζοσπαστη.
      Και ο πανυβλάκας ετσίμπησε!

      Διαγραφή
    3. Λεκτικά όλοι τους είπαν πολλά και "εύηχα", άλλωστε γι΄ αυτό και είχε γίνει σκόπιμα η πρόσκληση τους από τον Παπαδάκη.
      Η Κανέλλη όμως αντέδρασε, και ορθώς,όχι σε αυτά που ειπώθηκαν αλλά στο κατάβρεγμα της Δούρου και θα ήταν και δικαιολογημένη ακόμα και αν αντιδρούσε όχι μόνο με την εφημερίδα αλλά και εντονότερα στην άνανδρη ενέργεια του αλητάμπουρα .
      Γι΄αυτό και λέω πως η Κανέλλη δεν ήταν αυτή που ήρξατο πρώτη χειρών αδίκων.

      Διαγραφή
  9. Νομίζω ότι η βία απ' όπου κι αν προέρχεται καταδικάζεται εύκολα και η καταδίκη της θεωρείται αυτονόητη. Εκείνο όμως που λίγοι μπαίνουν στον κόπο να σκεφτούν είναι οι αιτίες της βίας από τη μια και η ανοχή η δική μας, του λαού από την άλλη. Τούτα τα δυο είναι εξίσου, κατά τη γνώμη μου, σημαντικά με την ίδια τη βία και πρέπει να τύχουν ανάλογης αντιμετώπισης. Όσο παραμένουμε παθητικοί δέκτες της βίας χωρίς να αντιδρούμε και όσο τα αίτια, γνωστά λίγο πολύ σε όλους μας, δεν αντιμετωπίζονται στη ρίζα τους, δε νομίζω ότι θα μας διαφυλάξει από μελλοντικές αντίστοιχες ή και χειρότερες ενέργειες και εικόνες.

    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που γράφεις και τόσο οι αιτίες της βίας όσο και η ανοχή σε αυτή είναι θέματα πρέπει να τα δούμε και τα δύο με σοβαρότητα.

      Διαγραφή